Olasz nagyim receptjei: téli álom…

Események betöltése

« Összes Események

Olasz nagyim receptjei: téli álom…

november 23. @ 16:0019:00

9.900Ft

Jelentkezés

Adatkezelési tájékoztató oldal
Tribe Loading Animation Image

AKI TUD, HOZZON ÉTELEST, LESZ MIT HAZAVINNI KÓSTOLÓBA! 🙂

Sokan tudják, hogy a Bodzakertben erős a kötődés Olaszországhoz. Húsz év, az mégiscsak húsz év.   A gyermekkor ízei örökre bevésődnek, és mindenkinek van egy nagyija, aki a legfinomabbakat főzte. Az enyémet úgy hívták Alfea, szelíd, kedves nagymama volt Toszkánában, Siena városában, ahol sokáig cseperedtem.

Amikor hazavitt a sárga iskolabusz, Alfea nagyival töltöttem a délutánt a nagy csupakő parasztházban. Mit csináltunk? Sütöttünk, főztünk, és vártuk haza a többieket.

Ezen a kurzuson pár autentikus toszkán ételt készítünk, pont úgy, ahogy a parasztasszonyok évszázadok óta tették Siena dimbes dombos tájain. Ezeket a fogásokat csakis télen készítették, meglátjátok, nem véletlenül!

Tartsatok velem, izgalmas lesz, ígérem!

Amit készítünk:

” Ribollita”, a toszkán minestrone pirított házi kenyérrel, amelyet mi formázunk és sütünk. 

”Gnudi” a gombóc, (ami se nem gnocchi se nem ravioli) erdei gomba mártással és vörösboros raguval;

” Cavallucci”, Siena valószínűleg legősibb karácsonyi süteménye.

Részletek

Dátum:
november 23.
Időpont:
16:00–19:00
Összeg:
9.900Ft
Esemény kategóriák:
,

Helyszín

Bodzakert
Serfőző utca 29.
Kecskemét, 6000 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+36-30-540-2636